Stopp i avloppet?

Ett stopp i avloppet kan ha en förödande inverkan på ditt hus. Det kan bli stora materiella skador på huset och inredning, och den oangenäma lukten kan vara svår att bli av med. Det är en oerhört otrevlig historia om det kommer upp avloppsvatten.avlopp

Filma avlopp

En bra investering är att man filmar sitt avlopp någon gång nu och då för att undvika problem med rören. Det finns möjlighet att ta bort rötter som växt sig in i rören. De upptäcks ofta i tid om man väljer att filma avloppets rör. Skulle du göra ett mer omfattande jobb med att byta ut husets avloppsrör, är det i vissa fall en bra idé att dränera om huset samtidigt.

Ta hjälp

Hos Rörjouren får ni bra hjälp med att förebygga problem och att åtgärda dem om det gått för långt redan. Fördelen med att filma avloppet är att mota Olle i grinden och avvärja det stopp som kan bli så oerhört förödande för er. Kostnaden för att filma är bara en bråkdel av vad det skulle kosta er om ni får ett stopp och vatten går upp källaren och förstör och orsakar både extra jobb och extra utgifter. Det går att spara en hel del slantar genom att förebygga.

Vid problem

Om du får kluckande ljud från avloppet eller upplever andra konstigheter att vattnet till exempel åker upp och ned i toaletten, då är det ett tecken på att något inte står rätt till i avloppet. Vid dessa tillfällen rekommenderas det att filma avloppet för att se vad som orsakar problemet. En inspektion från insidan är, hur konstigt det än låter, lite spännande. Man vet aldrig hur det ser ut och det är verkligen att komma in i en ny värld som aldrig varit exponerad för vanligt solljus.

Ring rörmokaren i tid

Som sagt det kan inte sägas nog många gånger, se till att ringa i tid och boka in din rörmokare för kontroll av dina rör innan något allvarligt händer, det kan bli en dyr historia och i värsta fall kan ett helt stambyte krävas för att åtgärda problemen. Misstänker du att ett stopp är på gång så förebygg i tid, det kan vara rötter från träd som vuxit in i dina rör eller avlopp ute på gården likväl som fett och avlagringar inomhus.Än värre är om du har en läcka någonstans som inte märks då den sakta släpper ut lite vatten allt eftersom och det samlas i väggen eller under golvmattan där det inte syns och sedan leder till vattenskador eller i värsta fall går så långt så det leder till mögelangrepp. Allt detta kan upptäckas och avstyras genom att göra en kamerabesiktning som ger en glimt av underjorden där man aldrig vet vad som dyker upp i skärm. Det är ganska skönt att få status på något som annars skulle vara tvunget att grävas upp för att få en indikation på att allt står rätt till. Har du nyss köpt hus kan du kontrollera din dolda fel-försäkring.