Hur får man en lägenhet?

Det är sannerligen inte lätt att hitta en ny lägenhet i dagens storstadsområden. Det finns många långa vägar att gå och även om det kan vara motigt så finns det stora chanser. Det handlar om att vara väl informerad, snabb och beslutsam när ett tillfälle väl ges. Med inspiration från en forumtråd på familjeliv.se skall den här artikeln ge några konkreta tips som kan vara av stor användning i ditt sökande efter en lägenhet.

Om man behöver lägenhet akut – vad kostar det?

Om du precis fått ett nytt jobb i en storstad och behöver en lägenhet snabbt så är det inte omöjligt. Frågan är bara hur stor din tidspress är och hur mycket du är beredd att betala. Bostäder en bit utanför stadskärnan är naturligtvis billigare i pris medan en nybyggd bostad inne i city. Söker man en bostad till en mindre budget kan du räkna med att du får planera din lägenhet utefter trånga ytor. En trevlig med kompakt bostad i Stockholms innerstad kan säkerligen kosta upp till 8000 kr att hyra på andrahandsmarknaden.

Andrahandsmarknaden

Att ställa sig i en bostadskö är knappast en bra idé om du behöver något fort. I Stockholm och Göteborg med omnejd är köerna upp till 20 år långa. Andrahandskontraktsboende i Sverige är utbrett och väl fungerande. Om du är intresserad av en lägenhet snabbt är det forum som bostaddirekt.com och blocket.se som gäller. Här kan du hitta andrahandsbostäder för samtliga preferenser. Det gäller bara att ta tillfälle direkt när det ges och höra av dig så fort som möjligt till ägaren i fråga.

Hyresgästföreningen ger bra hjälp

Om du står inför att skaffa bostad så är det bra att ta hjälp av Hyresgästföreningen. Det är en rikstäckande organisation som hjälper till med allt från kontraktsskrivning till tvistemål genom juridiska ombud. På hemsidan går det att få mycket hjälp och skulle du vilja fråga något mer specifikt så är det bara att lyfta på luren och ringa.