Sommarens guldkant på middagsbordet

I augusti börjar sommaren lida mot sitt slut. Många semestrar är över och solen går ner tidigare och tidigare över de grönskande trädtopparna. Vattnet glittrar fortfarande blått och ackompanjeras förhoppningsvis av en lika blå himmel.

Medvetenheten om att en mörkare och kallare period närmar sig kan orsaka nedstämdhet och stress trots att naturen faktiskt fortfarande är en fröjd för ögat. Men innan vi är där finns en höjdpunkt som många längtat efter hela sommaren – kräftskivan!

Duka för fest

Kräftskivan är inte bara en stund för att avnjuta havets läckerheter, det är också en stund för att fira sommaren. Samla familj, vänner eller släkt och njut av sensommarkvällen. Gör fint i trädgården eller på balkongen med matchande dukar och girlanger och piffa till gästerna med härliga kräfthattar.

Maten med stort M

Hela året har vi längtat och suktat efter de röda läckerbitarna från havet. Att få smaka på kräftornas saftighet tillsammans med en bit len Västerbottenpaj. Njuta av en somrig sallad och sjunga snapsvisor oavsett sångtalang.

köket.se finns massor med recept för kräftskivan som gör alla nöjda, oavsett om gästerna vill mumsa i sig kräftor, äta vegetariskt eller enbart äta tårta.