Allt för ditt hemmakontor

Under de senaste åren har det blivit allt vanligare med hemmakontor. Det här beror inte på att det blivit fler som startar eget, utan till stor del på pandemin.

Enligt FN upptäckte då hundratusentals européer hemmakontor som arbetsmetod. På grund av pandemin blev distansarbete både nödvändigt och därför vanligt. I samband med det blev många företag också medvetna om att de kunde spara pengar om anställda arbetade hemifrån.

På samma sätt upptäckte anställda, att även de kunde spara tid och pengar genom att arbeta hemifrån. Istället för att ägna en stor del av dagen åt att ta sig till arbetet, kunde de börja direkt efter frukosten.

Effektivitet och arbetsmiljö

För att arbetet vid hemmakontoret ska kunna ske effektivt och inte bli en plåga, finns det några saker som är viktiga att tänka på. Den första är arbetsmiljön. Ofta, men inte alltid, är det arbetsgivaren som är ansvarig för arbetsmiljön, även om du arbetar hemifrån.

Arbetsmiljön innefattar enligt Arbetsmiljöverket till exempel: arbetsställning och belastning, belysning, ljud, temperaturer samt den organisatoriska och sociala arbetsmiljön. Ett höj- och sänkbart bord brukar ofta vara till stor nytta här, liksom rätt sorts belysning. Oavsett vad du behöver till ditt hemmakontor och även om det finns i bilen, går det snabbt att handla på nätet.