Vikten av vettig förvaring i hemmet

Är det något vi alla tampas med varje dag i våra hem så är det just detta: att finna utrymme för alla våra saker. Vi behöver massor av utrymme där vi kan lagra det vi behöver på ett effektivt sätt.

Utan förvaring blir våra liv röriga. Med god förvaring skapar vi struktur och rutin i våra hem och i våra liv. Det gäller allt från småsaker i vardagen som till exempel vart vi ska lägga nycklarna till stora saker som hur förvaringen i förrådet eller garaget ska fungera.

Det viktigaste är att utnyttja de utrymmen vi har. Har du en lucka mellan toppen av köksskåpen och taket? Där kan du få in ytterligare ett skåp. Är det för högt att nå utan att behöva klättra på stegar, är det ett perfekt utrymme att förvara sådant som endast används sällan – exempelvis julpynt. Utnyttja utrymmet mellan golv och tak även i andra rum i hemmet. Det finns många smarta förvaringslösningar som kan byggas på ända upp till taket och som samtidigt är anpassade efter olika inredningsstilar.

Glöm inte heller bort utrymmet under möblerna. Golvytan under sängen utnyttjar du förmodligen inte effektivt – här kan ett flertal lådor få plats.

Förvaring för barnens saker

Har du barn känner du förmodligen igen dig i problematiken med hur lätt det är att deras saker helt enkelt ligger överallt. Med välgenomtänkt och strukturerad förvaring undviker du sådana problem och vardagen blir enklare. Varenda sak behöver en plats att ”bo på”. Det är även viktigt för dina barn att ha en god rutin för var och hur de ska lägga sina leksaker när de är klara med dem. Det hjälper dem att redan i låg ålder börja ta ansvar för sig själva, sin lek och saker de hanterar.