Välj en fototapet när du ska tapetsera om

En stor del av livet utspelar sig innanför hemmets väggar. Kanske är det precis därför vi blir sugna på att uppdatera våra väggytor. De utsätts trots allt för dagligt slitage och ibland vill vi helt enkelt ha någonting nytt. Då kan fototapeten vara en utmärkt lösning.

En fototapet består av flera tapetvåder som tillsammans skapar ett enhetligt bildmotiv över en större yta, exempelvis en fondvägg eller kanske rentav hela taket. Utbudet är stort, det finns former och färger för alla smaker.

Med hjälp av fototapeten kan du också enkelt skapa en hälsofrämjande naturupplevelse inomhus. Du avgör själv vilket motiv du trivs bäst med, exempelvis en sandstrand eller en lummig skog. En annan positiv sak med fototapeten är att den är utbytbar. Ångrar du dekoren efter några år, är det bara att testa en ny bild.

Konsten att välja rätt tapet

Fundera över vilken tapettyp du är ute efter. Kanske vill du ha ett mönster som är enkelt att matcha, eller kanske behöver du något färgglatt att pigga upp ett mörkt utrymme. Nästa steg blir att kolla in själva sortimentet. Vi tipsar om Walldorado, där du i lugn och ro kan bekanta dig med olika designer innan du fattar ett beslut.