Spara pengar – egna dekorationer till hemmet

Efter att ha köpt ett hus eller bostadsrätt finns det inte så mycket pengar kvar, det mesta har gått till kontantinsatsen och nu behövs lite inredning och dekorationer för att bli hemmastadd. Kan du spara pengar och få det mysigt på samma gång? Om du inte har något emot att lägga ned lite tid att pussla och skapa!

Egna tavlor

Tavlor behövs för att hemmet ska kännas inrett och glatt. Beroende på motiv och arrangemang framhäver du också vad du gillar, din favoritfärger och konstnärer. Tavlor är dock väldigt dyra om du söker utanför de massproducerade varianterna i IKEA-varuhuset. Varför inte trycka dina egna tavlor? Det kostar bara några kronor att få rättigheter att använda ett vackert foto eller illustration för privat bruk. Du kan sedan trycka upp egna posters och hitta passade ramstorlekar på loppisar eller outletbutiker. Passa också på att leka lite med Paint eller Photoshop så kanske du kan skapa en rolig poster till barnrummet eller inför svensexan.

Odla blommor

Istället för att köpa dyra krukväxter kan du ha lite tålamod och låta de växa fram själv. En liten förfrågan på Facebook kan ge dig massor med gratis sticklingar från andra personers växter. Via Blocket och Tradera kan du köpa frön för bara fraktkostnaden och någon krona extra. När du ändå odlar krukväxter kan du passa på att odla några örter och kryddor till köket.

Sy kuddar

Du behöver ingen symaskin för att sy kuddfodral till prydnadskuddarna. Det går snabbt att sy för hand också! Du kan hitta udda och trevliga tyger på nätet i reaavdelningen. För en vanlig kudde behöver du inte mer än halvmeter tyg och kan sedan dekorera framsidan med nitar, glitter, paljetter, brodera text eller trycka med textilfärg.