Smarta förvaringsmöbler

Att hyra en lägenhet i en storstad blir dyrare och dyrare. Det kan vara ett bra skäl till att dela bostaden med en annan person. Man kan då dela på kostnader och ytor. En annan orsak till att dela lägenhet kan vara brist på lägenheter i exempelvis universitetsstäder.

Förvaringsmöbel

Köket

Som vi tidigare tagit upp här är det viktigt att utnyttja alla utrymmen i lägenheten på ett så bra sätt som möjligt när man delar boende. Ett exempel kan vara att utnyttja det lilla utrymmet mellan köksskåpet och taket eller det som finns under möblerna. På så sätt kan du skapa förvaringsutrymmen för köksredskap eller matbestick genom att installera små utdragbara lådor.

Sovrummet

Det är viktigt att planera utrymmet i garderoberna på ett bra sätt om vi köper nya. Det är också bra om vi kan köpa höga garderober, som går från golv till tak, för att använda all yta som står till buds. Under sängen har vi ofta plats för flera lådor, till exempel.

Badrummet

Om vi har ett litet badrum kan vi se några bra tips på smarta förvaringslösningar i den här artikeln. Samma förvaringssätt kan vi använda oss av i de andra rummen i hemmet. Trälådor kan vara enkla och platssnåla och går att anpassa till din lilla yta. Att låta rumsavdelaren agera förvaring är smart och kan bli mycket smakfullt.

Vardagsrum

Ett annat bra sätt att utnyttja ytan är att använda ett hyllsystem runt dörren som vi kan se här. Här visas också hur man kan skräddarsy hyllor under fönster. Enkla köksskåp kan fästas längs en hel vägg i vardagsrummet. Det ger mycket utrymme och ger intryck av att det är högt till tak.

Hallen

I hallen är det praktiskt att ha flexibla lådsystem och ordentliga skofack. Man kan förvara sjalar och halsdukar i färdigköpta trälådor som man kan måla i den färg man tycker passar bäst till resten av inredningen. Hallen är det första rum våra gäster kommer till och det ska förstås vara välkomnande.