Satsa på möbelkvalité

Om du tänker möblera om och funderar hur inredningen ska se ut, har du kommit rätt. Vi har ett litet råd som du kommer långt med. 

Har man en budget att gå efter så är IKEA väldigt lockande och det är också lätt att byta ut möblerna när de går sönder eller när man tröttnat på dem. Men denna slitochslängkultur gynnar ingen förutom företagen. Det är inte gynnsamt mot din plånbok i alla fall. Det är billigt just nu, men i det långa loppet kommer du ändå att spendera mycket pengar på möbler eftersom du byter ut dem mer ofta.

Billigare möbler kan också komma från platser med dåliga arbetsförhållanden, där man inte tar hänsyn till miljön eller omgivningen samt så kan materialen vara skadliga i fel händer eller former. Har man inte koll på dem man handlar av, är risken stor att man stödjer en dålig sak.

Martin Timell tycker att möbler ska kosta eftersom då behåller man dem längre, och den tankegången är inte helt fel. Köper du något som kostar mycket kommer du att vara mer rädd om den saken, samt dra dig från att byta ut den, även om den skadas eller förlorar sin skönhet.

Möbler som kostar mer ska dock kosta mer av rätt anledning. En stol eller soffa ska inte vara dyr för att den har ett visst märke. De ska kosta mer på grund av de håller högre kvalité än sina konkurrenter, att den är skapt i naturmaterial och att material är införskaffade på miljövänliga sätt. Det har också lagts ned mycket tid och kärlek i dyrare matsalsbord.

Detta är förstås bara ett förslag. I grund och botten ska man unna sig de saker man vill ha i hemmet. vill man ha dyrare saker, men har svårt att rättfärdiga sitt val kan man spara i en månad eller två och i slutändan tänka att livet är för kort för att man inte ska unna sig det man vill ha.