Olika inredningsstilar

För dig som håller på att inreda så kanske det kan vara bra att få lite inspiration ibland och kolla upp vilka olika inredningsstilar det finns. Vi har olika smak så olika stilar faller oss olika på läppen så att säga. Det någon tycker jättemycket om skulle du inte alls vilja ha i ditt eget hus.

marine-style

Lantlig inredning

Stilen som aldrig blir gammal, det ska vara rustikt och gärna trä målat i vitt. Möjligtvis en eller två olika accentfärger som kan finnas i kuddar, tyger som gardiner eller andra tillbehör. Även naturliga material som bomull kan vara framträdande. Man kan också finna smidesgrejer och keramikprodukter i den lantliga stilen. På sajten levlantligt.se kan du hitta fler tips och idéer för att inreda lantligt.

New England

Det kallas också för den marina stilen, mycket för det blåa som finns med i det mesta i inredningen, kolla in marinstyle.se där du hittar mycket av det som passar in i en New England eller marininspirerad inredning. Mycket ska påminna om havet och du hittar detaljer som ankare och annat som kan ge mer kraft å stilen.

Retro inredning

Återvinning av gammal stil, gå på loppis och leta upp saker från förr. Renovera dessa men behåll den tidstypiska looken för att skapa ditt retrohem från 60-talet eller vilket år du nu vill gå tillbaka till. Kolla upp bloggen retrolover.se för inspiration. Varför inte hämta föräldrarnas gamla möbler eller saker från när de var ung och använd det i hemmet.