Lite mer flyttips

Som vi skrev i förra artikeln så innehåller en flytt som alla vet en hel del att tänka på och stå i. Av den anledningen har vi här samlat ytterligare några nyttiga tips som kan vara bra att ta del av ifall man står i färd med att flytta.

välklädd man med flyttkartong

Se över olika typer av avtal

Något man bör göra i god tid innan man flyttar är att se över olika typer av avtal som till exempel elavtal, vatten och avlopp, bredbandsabonnemang och försäkringar med mera. Ett bra tips är som sagt att vara ute så tidigt som möjligt eftersom många aktörer kräver att man säger upp eller flyttar avtal minst en månad i förväg. Särskilt viktigt är det att se över sitt elavtal så man har ström i den nya bostaden när man flyttar in.

Packning

Även här är ett bra tips att börja i god tid eftersom det alltid tar längre tid än man tror att packa ner alla grejer. Se också till att ha mycket lådor i beredskap och packa inte för tungt utan känn efter så att lådorna går att lyfta. Ett annat bra tips är att rensa ut så mycket gammalt skräp som man bara kan. En del kanske kan skänkas till second hand.

På flyttdagen

Inför själva flyttdagen är det viktigt att vara väl organiserad så att allting flyter så smidigt som möjligt. Se också till att märka upp vart olika saker ska på det nya stället, detta kommer göra det betydligt lättare att packa upp. Ett annat bra tips är också att se till att ha bra med förvaringsutrymme i den nya bostaden, något som underlättar, framför allt om det är trångt med plats.