Förbereda sig inför en flytt

flytt_154243622

Det finns mycket att göra och fixa inför en flytt. Packa upp alla saker man ska ta med sig, städa den gamla lägenheten samt adressändring och eftersändning av post. Det är väldigt lätt att allt detta blir överväldigande och man inte riktigt vet vars man ska börja. Nedan kan du läsa om några tips på hur man på bästa sätt kan förbereda sig inför en flytt.

Att flytta kan vara roligt och spännande men det kan också kännas jobbigt och överväldigande. För att göra själva flyttandet lite enklare kan det vara en bra idé att rensa upp bland dina gamla saker och se vad du verkligen behöver ta med dig och slänga eller sälja allt som inte behövs längre.

Ett bra sätt att organisera dina saker är att packa ner dina grejer rum för rum och märka dina flyttlådor så att när du packar upp igen så vet du vars allting är. Tänk också på att dela upp de tunga föremålen så att du inte packar alla dem i samma flyttlåda. Sen kan det även vara smart att packa de tyngsta föremålen längst ned i flyttlådorna så att de lättare och ömtåligare sakerna inte går sönder.

Det är också viktigt att du städar din gamla lägenhet ordentligt då du kan få en städfaktura om du inte gjort det. Om du bor i en större stad kan det vara en bra idé att anställa en städfirma som gör jobbet åt dig.