En balkong att njuta på

Så här års vill vi helst tillbringa så mycket tid som möjligt utomhus för att njuta av vädret och långa ljusa kvällar. Därför är balkongen en viktig plats i hemmet för de lyckligt lottade som har en. Även en liten balkong kan ha större möjligheter än du tror. Det gäller bara att ta tillvara på den och göra mesta möjliga av det utrymme som finns.

Börja med sittplatsen

Utgå gärna från hur du kommer att vilja använda balkongen. En grundläggande sak är dock någon typ av sittplats med tillhörande bord. Fällbara cafémöbler är snyggt, stilrent och praktiskt. De kan fällas ihop och tar då bara minimalt med plats när du behöver ytan till annat. Men du kan även experimentera med exempelvis gamla förvaringslådor i trä och tillhörande kuddar. Det ger en mer unik känsla.

Gröna växter

Under den varmare årstiden kan du flytta ut en del saker som normalt sett finns inomhus på balkongen. Bland annat tål flera olika sorters krukväxter och plantor att stå utomhus. Växterna bidrar till en rofylld atmosfär att vistas i. Dessutom kommer de antagligen att blomma mer och ge bättre skörd av exempelvis tomater än inne på fönsterbrädan.