Effektivisera ditt kompakta boende

Att bo smått kan vara både mysigt och lite begränsande. Att inte ha tillräckligt med utrymme kan till och med ge några fördelar.

liten etta

Träffa fler människor

Då man kanske inte har yta att installera en stor hembio eller ett gigantiskt kök hemma så blir motivationen mycket större att istället gå ut för att käka god mat och gå på underhållning. Man kanske kan hitta ett café eller en pub att hänga med polarna på istället för att tränga in sig i den trånga lägenheten.

Köp inget onödigt

Då förvaringsutrymme saknas så går det inte heller att köpa en massa onödiga saker, det märks nämligen väldigt fort när man inte har plats för något. Då måste man antingen lämna tillbaka det man köpt eller göra sig av med något gammalt. För att minimera att det första händer för ofta så kan man välja att hyra saker man inte är säker på eller som man inte använder speciellt ofta. Ibland kan det finnas företag som hyr ut exakt det man vill ha men det kan ibland bli dyrt.

Delbar.se är en förhållandevis ny sida som snabbt har fått fotfäste. Sidan fungerar som en förmedlingstjänst där privatpersoner kan hyra ut till andra personer. På det sättet kan du hyra till exempel elverktyg då du behöver dem istället för att de ska ta upp värdefullt utrymme i ditt hem. Om du mot förmodan skulle använda verktygen så mycket att det faktiskt är viktigt att konstant ha dem hemma så kan du istället hyra olika modeller av verktygen innan du köper dem. På det sättet får du en möjlighet att testa och se om de är bra.