Äga fastighet och hyra ut lägenheter

Att bli fastighetsägare genom att köpa en fastighet och hyra ut bostäder kan vara en väldigt bra affär. Det kan vara en investering som lönar sig. Kanske inte direkt men i längden så kan det komma att ge bra avkastning till dig. Som uthyrare så har du ett ansvar för att bostäderna håller det skick som gör att det är enkelt att hyra ut lägenheterna.

Det kan även vara så att du får blodad tand och vill riva diverse byggnader kring din fastighet och bebygga den mer. Antingen bygga ut befintligt fastighet eller helt nytt bostadshus. Det gäller att kontakta byggnadsnämnden i din kommun och kolla upp hur byggplan ser ut och om detta är möjligt. Om det visar sig fungera så är det ett rivningslov som gäller för de byggnader som ska tas ner. När allt detta är klart så kolla upp med amas.se för att skaffa rätt verktyg för att demolering och verktyg för återvinning.

Då allt är förberett så är det att bygga som gäller. Mest troligt så har du entreprenad på det mesta som ska byggas och arkitekt som ritat den nya byggnaden. Så du är den som är spindeln i nätet och ser till att allt går enligt byggplan och ser fram emot dagen då allt är klart och kan invigas med nya hyresgäster. Från start till mål så kan det ta ett bra tag och det gäller att man har koll på det som man gör. Lycka till med dina fastigheter och vi hoppas att allt går bra med byggnationer och uthyrning av lägenheter.