Flytta från storstan

shutterstock_327514886

Har du gjort ditt i storstan och tänker söka lyckan ute på landet? Du är inte ensam! Trots att många dras till större städer, väljer allt fler att istället överge storstadsdjungeln till förmån för landsbygden. Antagligen väntar en stor, men härlig omställning. Att flytta ifrån en urban miljö kan dock kräva lite mer planering och eftertanke jämfört med att lämna en mindre stad.

I god tid innan det är dags för flyttlasset att börja rulla kan det till exempel vara bra att ha ansökt om parkeringstillstånd för smala vägar. En flytt tar tid och bilen kan behöva bli stående länge på samma plats på gatan. Då kan det kännas trist att åka på böter på grund av att ett tillstånd saknas. Tänk också på att inte störa grannarna – en flytt är givetvis inte helt ljudlös, men försök att hålla nere ljudnivån där det går. Ring gärna på och presentera dig. Folk är ofta väldigt förstående för tillfälliga olägenheter bara de informeras om vad som händer.

En fördel med att flytta från stan idag är dock den stora tillgången till professionell flytthjälp. Till exempel kan du anlita hjälp med flyttstädning i Uppsala och på så vis spara både tid och energi. Tack vare ROT-avdraget behöver det heller inte bli särskilt dyrt. Du kan lägga din tid på annat samtidigt som vana städare utför städningen enligt checklista. Ingenting lämnas åt slumpen, vilket garanterar smidiga förlopp och överlämnanden. Förutom flyttfirmor kan man såklart också samla vänner och bekanta för att hjälpa till med stort som smått kring flytten.

Att flytta är både roligt och jobbigt, så ett annat tips inför flytten är att ha en god planering över vad som ska ske. När alla vet vad de ska göra ökar förutsättningarna för att flytten ska bli en spännande nystart snarare än en källa till frustration. Glöm heller inte att adressändra och lägga om dina abonnemang i god tid så att allting fungerar med en gång när du flyttat in. När du fått allt i ordning i ditt nya boende så gäller det att bjuda in till inflyttningsfest. Har du haft hjälp med din flytt så är dessa självklara gäster på din fest. bjud på något gott och visa upp ditt nya boende.