Att välja stil

När man är på väg att flytta möts man av en otrolig möjlighet. Att helt och hållet tänka på den stil man har på inredningen. Att prioritera om vilka möbler som är viktigast för dig. 

flyttar in

Möblerna

Det första man kan se över är vilka möbler man faktiskt behöver. Använder du ditt skrivbord tillräckligt mycket för att det skall få ta upp så mycket plats? Skulle det räcka med att använda köksbordet då det behövs? Behöver du mer hyllor? Det finns många frågor man bör ställa sig i detta läget och inga har ett felaktigt svar. Det viktigaste är att du trivs med det.

När du väl köper möblerna bör du inte välja för billiga alternativ. De är ofta gjorda av material som betydligt snabbare går sönder och blir fula av slitage.

Stil

Att välja vilken stil man trivs med är kanske det svåraste. Vissa har turen att de på direkten känner sig hemma med en stil medans många andra måste spendera mycket tid på att undersöka alla alternativ. Ett bra sätt att hitta sin stil är att först välja en möbel och sedan baseras resterande inköp på den.

För många är soffan eller fåtöljen den viktigaste möbeln i hemmet. Speciellt fåtöljer kan vara väldigt unika och stilmässigt distinkta, de kan därför vara en bra startpunkt. Titta till exempel på alternativen från svenska Conform som alla varierar i både materialval och form. Även inom deras klassiska skandinaviska design finns det alltså mycket variation. Fåtöljen Conform Air visar detta genom att i valnöt och svart läder skrika 50-tal medans den i andra materialval blir ultramodern.

När väl fåtöljen eller soffan är valt kan man röra sig vidare för att välja soffbord och andra möbler baserat på den tidigare soffans former och material.

Kostnaden

Självklart så kan alla dessa nyköp kosta ganska mycket pengar, och det kan det få göra. Om man dock inte har möjlighet att spendera de pengarna så finns det fortfarande alternativ. Second hand butiker har ofta ett stort urval av möbler som fortfarande är fullt brukbara och i många fall kan vara som nya efter ett lager färg.